Trucjes voor uw naam en e-mailadres

Deel dit bericht

Wilt u uw afzendernaam aanpassen, andere adressen maken of meer zekerheid inbouwen dat uw e-mail niet verkeerd terechtkomt? Deze tips en tricks helpen u.

Afzender aanpassen

Een andere afzendernaam dan uw voornaam en achternaam komt soms beter uit. Waarom neemt u bijv. niet de naam van uw bedrijf of een professionele titel zoals Architect Jansens i.p.v. Eric Jansens . Hoe u de afzender aanpast, hangt af van uw mailapp of -account.

Outlook.com gebruikt uw profielnaam als afzendernaam. U past de naam aan in uw profiel via het profielicoon rechtsboven in Outlook.com . In Gmail kunt u de afzender aanpassen in de instellingen onder Accounts en import ; Mail verzenden als . U kunt zelfs meerdere afzendernamen configureren. Ook in de Android Gmail-app kunt u dit aanpassen ( https://bleakton.com/change-your-name-on-gmail/ ). In andere apps bijv. Outlook of iOS mail verandert u de naam in de instellingen.

Tip.  Dit werkt niet voor Exchange-mailaccounts: daar legt de server uw afzendernaam vast.

Meer adressen maken

Stel, u nodigt uw klanten uit voor een event en u wilt ze laten antwoorden via een speciaal e-mailadres, of u wilt een apart helpdeskadres maken waar klanten terechtkunnen met technische vragen.

Nieuwe mailaccounts. U kunt aan extra adressen komen door nieuwe mailaccounts aan te maken, wat bijv. in Gmail en Outlook gratis kan. Die accounts kunt u toevoegen aan uw mailapp en zo instellen dat de berichten in aparte postvakken of in één groot postvak binnenkomen.

Tip.  Ook in de webversie van Gmail kunt u andere accountstoevoegen ( https://support.google.com/mail/answer/22370?hl=en ) – ook van andere providers.

Aliasadressen. U kunt ook aliassen maken: adressen die verwijzen naar uw bestaande adres, zodat berichten naar die adressen in uw gebruikelijke mailbox terechtkomen. Met een filter kunt u de berichten per alias markeren of in mappen sorteren. In Outlook.com kunt u willekeurig aliassen maken ( https://bit.ly/2Hmao1D ). In Gmail kunt u alleen een alias maken door willekeurig puntjes toe te voegen in het deel voor de @ of er met het plusteken een deel bij te plakken. Bijv. als uw adres jan@gmail.com is, kunt u aliassen maken als j.a.n@gmail.com of jan+jaap@gmail.com .

Geen vergissingen

Stel, u moet belangrijke informatie doorsturen waarvan u niet wilt dat deze bij de verkeerde persoon terechtkomt. Hoe kunt u extra zekerheid inbouwen zonder direct naar encryptiediensten te moeten grijpen?

Enkele tips.

  • Typ eerst de inhoud van uw e-mail en vul dan pas het e-mailadres in. Zo controleert u als het ware het adres net voor het verzenden.
  • De ‘autocomplete’-functie die adressen aanvult als u enkele letters intikt, kan u op het verkeerde been zetten, bijv. bij meerdere contacten met dezelfde voornaam. Check zorgvuldig of u de juiste persoon kiest en haal verwarrende namen uit de lijst (bijv. in Outlook : https://bit.ly/2AUAiDm ).
  • Stel een vertraging in voor e-mailverzending. Als u op Verzenden klikt, krijgt u zo nog enkele tientallen seconden de tijd om het bericht tegen te houden. In Outlook gaat dat via een e-mailregel ( https://bit.ly/2zjsXyV ). In Gmail en Outlook.com kunt u de uitsteltijd configureren.

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Ontdek hier onder meer

Boost jouw bedrijf

Stap voor stap met jouw digitalisatie.

Diensten

Tools

Kenniscentrum

Let's meet