Qr-code: statisch of Dynamisch?

Deel dit bericht

De meesten van ons weten wel wat over QR-codes. Maar wist je dat er 2 verschillende soorten zijn? Ze heten statische en dynamische codes.

De statische code is precies wat het is, een URL of een opdrachtregel die is opgeslagen als een QR-code. Nu, de dynamische is waar dingen leuk worden. We kunnen ergens een qr-code afdrukken en de inhoud ervan later wijzigen. Om te begrijpen hoe dynamisch qr-codes werkenmoeten we het hele proces van het creëren van qr-codes onder de loep nemen.

Overzicht van dynamische QR-codes

Laten we aannemen dat een marketeer zijn kopers via een QR-code naar zijn bestemmingspagina wil omleiden. Als de gecodeerde gegevens het webpagina-adres in de code zijn, is het een typische statische code. Als u het eenmaal hebt gemaakt, is er geen manier om de gecodeerde gegevens te wijzigen.

Stel je nu een draai voor in deze scène. Volgens de recente zakelijke veranderingen wil de marketeer de kopers nu doorverwijzen naar een nieuwe website. Dit betekent dat de marketeer een nieuwe statische code moet maken, aangezien de reeds bestaande code niet kan worden bewerkt.

Dat kan een dure remake worden. Afhankelijk van hoeveel codes u moet herdrukken, om nog maar te zwijgen van het opnieuw uitdelen ervan. Het ergste is als je flyers of visitekaartjes uitdeelt. Het is onmogelijk om een nieuwe qr-code op die materialen te zetten omdat je ze niet meer bezit.

Hier komt de dynamische QR-code goed van pas. Al die mensen die je QR Code hebben, kun je het gedrag en de inhoud ervan dicteren. U kunt het zelfs dagelijks bijwerken als u dat wilt. De truc zit achter de korte link die je kunt controleren en vertellen wat je moet doen. Zie het als een tussenpersoon of verkeerscontrole in uw dienst.

Dus hoe kan een dynamische QR-code Werk?

Lang verhaal kort, de dynamische QR-code zelf benoemt een korte URL. Dit kan niet worden veranderd zodra de code is afgedrukt (laten we zeggen dat u short.com/mybusiness heeft aangesteld), maar wat wel kan worden veranderd is hoe de link reageert en wat hij doet.

Het zijn de gegevens die statisch of dynamisch zijn. Als het gaat om een dynamische code, is de gegenereerde code gewoon een facilitator van de korte URL.

Laten we bijvoorbeeld aannemen dat u van plan bent om een QR-code te registreren of te genereren die de gebruikers naar bing.com brengt. In het geval van een statische QR-code zou de codering direct de URL hebben, https://www.google.com.

De QR-code die dynamisch is, zal altijd de korte link naar de gewenste actie of locatie doorsturen. En die actie of locatie kan altijd worden bewerkt en gewijzigd met Pageloot’s Free QR Code Generator tool. Met andere woorden, als u de qr naar de website van Googles wilt doorsturen, hoeft u alleen maar aan te passen waar die URL naar doorverwijst.

De QR-code zelf zal en kan niet veranderen bij het bewerken van de inhoud. Het betekent in feite dat de omleiding zodanig wordt aangepast dat de gebruiker een beoogde nieuwe site bezoekt. Dit wordt geregeld op de website van de generator.

De korte linkmanager is het belangrijkste fundament waarop de dynamische qr-code werkt. Het enige nadeel is dat dynamische QR-codes een soort van tool nodig hebben om de korte links te creëren en te beheren, tenzij u uw eigen ontwikkelingsservr voor dat doel uitvoert. Pageloot kan echter gratis gebruikt worden, en we hebben een 99% uptime garantie, dus er is niet veel om je zorgen over te maken.

Conclusie

Dynamische QR-codes werken probleemloos door een korte URL-link vast te houden, die doorverwijst naar de doelsite die is geregistreerd voor die URL. Ze zijn bewerkbaar!

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Ontdek hier onder meer

Boost jouw bedrijf

Stap voor stap met jouw digitalisatie.

Diensten

Tools

Kenniscentrum

Let's meet